Billboard pod Strečnom vytvoril nahnevaný Žilinčan, pribudnú ďalšie. Vláda nerieši dôležité témy, tvrdí


Kto a prečo umiestnil billboard ďakujúci Ficovi za zápchu pod Strečno?

Foto: Billboard pod Strečnom vytvoril nahnevaný Žilinčan, pribudnú ďalšie. Vláda nerieši dôležité témy, tvrdí

Vodiči, ktorí prechádzajú po komunikácii I/18 medzi Žilinou a Martinom, si od začiatku októbra všímajú kontroverzný billboard. Premiérovi Ficovi na ňom niekto ďakuje za kus dobrej zápchy a pýta sa ho, kde je diaľnica.

Autorom textu na reklamnej ploche podľa našich zistení nie je opozičná strana ani politik, ale rozhnevaný občan mesta Žilina, ktorý si neželá byť menovaný. Na financovanie billboardu sa však v zbierke poskladali viacerí ľudia, ktorí sú nespokojní s aktuálnou situáciou nielen pod Strečnom.

„Už dlhšiu dobu ma hnevá, že vláda, ale aj opozícia rieši primárne témy, ktoré pre bežných ľudí nie sú zďaleka také dôležité. Podobne k tomu pristupujú najčítanejšie celoslovenské médiá, ktoré viac zaujíma, ktorý politik sa s ktorým pohádal alebo mu vynadal, prípadne sa dookola riešia dezinformácie. Takže som chcel upriamiť pozornosť politikov a čiastočne aj médií na praktické problémy bežných ľudí,“ vysvetlil svoju motiváciu autor billboardu.


Text je napísaný spôsobom, ktorý má podľa neho slúžiť práve na vzbudenie pozornosti. Odkazuje na „slávne“ vyjadrenie Roberta Fica, že diaľnica medzi Bratislavou a Košicami bude dokončená do roku 2010. Je vcelku zjavné, že tento termín sa už stihnúť nepodarí. „Zároveň mal ten istý Robert zo všetkých politikov najviac času s tým niečo spraviť, celých 14 z posledných 20 rokov, takže nejaké výhovorky na iných tu neobstoja,“ dodáva autor billboardu.

Zápchy pod Strečnom podľa jeho vyjadrenia nie sú len malou nepríjemnosťou. Množstvo vodičov po tejto ceste jazdí pravidelne, a často sa zaseknú v kolónach, prípadne zvolia dlhšie obchádzkové trasy. „Strácajú tam mesačne hodiny. Tento čas by pritom mohli tráviť s rodinou, koníčkami, oddychom, čímkoľvek a takto oň už natrvalo prichádzajú,“ dodal Žilinčan.

Ironické poďakovanie premiérovi bolo na billboard pred obcou Strečno v smere zo Žiliny umiestnené začiatkom októbra a ostane tam minimálne jeden mesiac. Jeho autor už plánuje tlač ďalších, keďže praktických tém, ktoré nie sú dostatočne zaujímavé pre politikov a médiá, je podľa jeho slov dostatok. Zbierka na tieto verejné odkazy naďalej prebieha. Aktuálne sa na účte nachádza viac než 2-tisíc eur, príspevky pritom stále pribúdajú. Ostáva len čakať, kde sa aký billboard objaví najbližšie.



Trnava
Košice
Trenčín
Bratislava
Banská Bystrica
Prešov
Nitra
Banská Bystrica
Košice
Prešov
Trenčín
Nitra
Trnava
Bratislava