Užite si lyžovanie po západe slnka: Jasná otvára najdlhšiu osvetlenú zjazdovku strednej Európy!


Jasná ponúka lyžovačku na najdlhšej osvetlenej zjazdovke v strednej Európe

Foto: Užite si lyžovanie po západe slnka: Jasná otvára najdlhšiu osvetlenú zjazdovku strednej Európy! Foto: Ilustračné, Facebook/JASNÁ

Lyžiarske stredisko Jasná je najväčším strediskom na Slovensku, ktoré každoročne láka tisíce lyžiarov a snowboardistov. V nadchádzajúcej sezóne 2024/25 prináša pre návštevníkov veľkú novinku – úplne nové večerné lyžovanie, ktoré posunie zimný športový zážitok na novú úroveň.

V Jasnej od nasledujúcej zimy nájdete najdlhšiu osvetlenú zjazdovku pre večerné lyžovanie v strednej Európe, s výnimkou Álp. Zjazdovka č. 10 s dĺžkou 2 700 metrov, známa ako Chaletová, sa stane hlavnou atrakciou pre tých, ktorí si chcú užiť lyžovanie aj po západe slnka. Keďže je označená ako modrá, vhodná je pre začiatočníkov aj pre skúsenejších lyžiarov, ktorí si chcú vychutnať plynulú jazdu v nenáročnom teréne. 

„Zjazdovka dostane modernú a úspornú osvetľovaciu technológiu, ktorú Tatry Mountain Resorts úspešne odskúšala v českom stredisku Ještěd,“ spresňujú z Jasnej.

Spolu 238 osvetľovacích bodov so špeciálnymi tienidlami bude nasmerovaných tak, aby svetlo dopadalo len na lyžiarsku trasu a nerozptyľovalo sa do okolia. Táto technológia tak nielen zlepšuje viditeľnosť na svahu, ale je aj ohľaduplná k životnému prostrediu.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Trenčín
Bratislava
Trnava
Trnava
Košice
Prešov
Banská Bystrica
Bratislava
Nitra
Prešov
Košice
Trenčín
Banská Bystrica
Nitra