Policajti v Považskom Chlmci chytili nezodpovedného mladíka. Za volant si sadol zdrogovaný


Hazard so životom: Mladík šoféroval Žilinou pod vplyvom drog

Foto: Policajti v Považskom Chlmci chytili nezodpovedného mladíka. Za volant si sadol zdrogovaný Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Podnapitých vodičov policajti odchytávajú na cestách Žilinského kraja takmer na dennom poriadku. V priebehu uplynulého týždňa jazdilo v severných regiónoch pod parou až 26 motoristov. Nekoordinovanú jazdu si všimla aj hliadka z Oddelenia mýtnej polície Kunovec KR PZ v Žiline, tentokrát bol však dôvod iný.

Príslušníci na nezodpovedného vodiča natrafili na ceste č. II/507 v katastrálnom území Považského Chlmca, ktorý je mestskou časťou Žiliny. Vozidlo viedol 24-ročný muž, ktorého polícia na mieste podrobila aj skríningovému testu na drogy. Ten prítomnosť návykovej látky potvrdil.

„Policajná hliadka ho na základe výsledku testu vyzvala na lekárske vyšetrenie, s ktorým súhlasil a previezli ho do nemocnice v Žiline,“ spresňuje polícia, ktorá všetkým vodičom pripomína, že drogy, rovnako ako alkohol, za volant nepatria. Výsledky predbežných testov na omamné a psychotropné látky totiž odhaľujú, že v uplynulom týždni šoférovalo pod ich vplyvom až 25 vodičov.