Primátor ocenil infektológa Štúra zo žilinskej nemocnice. Bol prvým očkovaným zdravotníkom v kraji


Prvý zaočkovaný zdravotník v Žilinskom kraji dostal ocenenie

Foto: Primátor ocenil infektológa Štúra zo žilinskej nemocnice. Bol prvým očkovaným zdravotníkom v kraji Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Vo štvrtok 10. októbra prebehlo na žilinskej radnici slávnostné oceňovanie osobností mesta. Cenu za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta Žilina si z rúk primátora Petra Fiabáne prevzal vedúci lekár infektologickej ambulancie miestnej nemocnice Igor Štúr, ktorý v minulosti pôsobil ako primár infekčného oddelenia.

Doktor vyštudoval Jesseniovu lekársku fakultu v Martine a v roku 1974 nastúpil do Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina. Najskôr vykonával prax na internom oddelení a v ambulancii. Po dokončení atestácií v odboroch vnútorné lekárstvo a prenosné choroby (infektológia) sa stal zástupcom primára infekčného oddelenia. Od októbra 1984 až do roku 2011 toto oddelenie sám viedol, potom však bolo zrušené.

„Od roku 2011  je vedúcim lekárom infektologickej ambulancie žilinskej nemocnici. Počas pandémie bol prvým zaočkovaným zdravotníkom v Žiline a v Žilinskom kraji.  Týmto gestom chcel zdôrazniť dôležitosť očkovania a motivovať tak svojich kolegov i širokú verejnosť,“ priblížila nemocnica.

V odbore infektológia pracuje už viac ako štyri desaťročia. Podľa nemocnice má jeho práca a skúsenosti obrovský význam nielen pre región Žilina, ale aj pre zdravotníctvo ako také. „Pán doktor, srdečne gratulujeme k nádhernému oceneniu vašej práce a k cennému uznaniu. Ďakujeme za vašu dôležitú prácu a celoživotný prínos pre našu nemocnicu i zdravotníctvo ako také,“ adresovala nemocnica poďakovanie ocenenému lekárovi.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Trenčín
Košice
Bratislava
Nitra
Banská Bystrica
Banská Bystrica
Bratislava
Trnava
Prešov
Nitra
Trenčín
Prešov
Trnava
Košice