Dvojmesačné dopravné obmedzenia na Kysuciach: Na križovatke D3 opravia mostný záver


Kysuce čakajú dva mesiace dopravných obmedzení pre opravu mostných záverov

Foto: Dvojmesačné dopravné obmedzenia na Kysuciach: Na križovatke D3 opravia mostný záver Foto: Ilustračné foto/google.com

Vodiči, ktorí pravidelne jazdia cez Kysuce smerom na Poľsko, by sa mali pripraviť na dlhodobé dopravné obmedzenie. Na križovatke diaľnice D3 s komunikáciou prvej triedy I/11 vo Svrčinovci bude Národná diaľničná spoločnosť (NDS) opravovať mostný záver.

Práce na mostnom objekte nad železničnou traťou a Šľahorovým potokom začnú už v pondelok 14. októbra, trvať majú takmer dva mesiace. Aktuálne je mostný záver na výjazdovej a zjazdovej vetve križovatky kvôli bezpečnosti premávky prekrytý oceľovou platňou.

„Opravenie mostného záveru následne na dlhé obdobie zaistí motoristom vyšší komfort pri jazde a napomôže znížiť hluk z dopravy. Práce si budú vyžadovať dopravné obmedzenia,“ uviedla Národná diaľničná spoločnosť.

Práce na ceste budú realizované v dvoch etapách. Počas prvej sa vymení mostný záver v pruhu smerom na diaľnicu D3 do Poľska, opačná strana ostane prejazdná. Následne pracovníci pristúpia k výmene záveru v pruhu z diaľnice na cestu I/11. V tom čase už bude prejazdná prvý, opravený jazdný pruh.

„Celkovo NDS spravuje 874 mostov. Všetky sú každoročne kontrolované a bezpečné. Ani jeden nie je v havarijnom stave a všetky sú v prevádzke.  Pokiaľ sa stav mosta zhoršuje, NDS pristupuje k opravám,“ dodali diaľničiari.



Bratislava
Košice
Prešov
Prešov
Košice
Trnava
Trenčín
Trnava
Bratislava
Trenčín
Nitra
Nitra
Banská Bystrica
Banská Bystrica