Na Kysuciach sa bude strieľať, treba nosiť reflexné vesty. Kvôli diviakom zasadol krízový štáb


Na Kysuciach budú strieľať diviaky, noste v lese reflexné vesty

Foto: Na Kysuciach sa bude strieľať, treba nosiť reflexné vesty. Kvôli diviakom zasadol krízový štáb Foto: stockcake.com a redakcia

Problémy s diviakmi, ktoré sa pohybujú v intraviláne a ohrozujú ľudí, riešia na Kysuciach rázne. Vo štvrtok 10. októbra zasadol na Okresnom úrade v Kysuckom Novom Meste krízový štáb, ktorý rozhodol o potrebných opatreniach.

Okrem polície a krízového riadenia boli prizvaní aj starostovia obcí Kysucký Lieskovec a Ochodnica, kde sa diviačia zver najčastejšie vyskytuje. Podľa prednostky okresného úradu Marcely Liskovej sú hrozbou najmä v ranných hodinách pre cestujúcu verejnosť. Zasadnutia sa zúčastnili aj predsedovia a hospodári poľovníckych združení z okolia.

„Poľovné združenia usporiadajú spoločné poľovačky za účelom eliminácie a vytlačenia diviačej zvery z intravilánu obce,“ rozhodol krízový štáb. Obce majú informovať svojich obyvateľov, aby pre vlastnú bezpečnosť vstupovali do lesov iba v reflexných vestách.

Okrem toho je zakázané vyvážanie a uskladňovanie biologicky rozložiteľného materiálu, ktorý by mohol lákať zvieratá, mimo vlastných oplotených pozemkov.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Nitra
Trenčín
Košice
Prešov
Košice
Trenčín
Bratislava
Banská Bystrica
Banská Bystrica
Trnava
Nitra
Trnava
Bratislava
Prešov