FOTO: Psie cvičisko na Kysuciach je v zlom stave. Zbierka na jeho obnovu je od cieľa ďaleko


Zbierka na rekonštrukciu cvičiska pre psy v Čadci

FOTO: Psie cvičisko na Kysuciach je v zlom stave. Zbierka na jeho obnovu je od cieľa ďaleko
Galéria: 5 fotiek
Foto: donio.sk

V Čadci sa nachádza ihrisko pre psy, ktoré využívajú na výcvik kynológovia aj široká verejnosť. Obsahuje však len niekoľko prvkov, ktoré už nie sú v najlepšom stave. Časti sú polámané, hrdzavé či posprejované vandalmi. Vznikla preto zbierka na jeho obnovu.

„Vzhľadom na to, že aktívne trénujeme psíkov, radi by sme toto zázemie opravili, vylepšili a doplnili vybavenie. Máme radosť, keď mladí ľudia nesedia doma a robia rôzne športové aktivity so psíkmi. Navyše sme veľmi šťastní, že práve na Kysuciach sa opúšťa od trendu, kedy pes patrí na záhradu do klietky,“ uviedla organizátorka výzvy na portáli Donio.sk.

Podľa jej slov sa každoročne zvyšuje záujem ľudí o tréning svojich psíkov, čo pokladá za správny a zodpovedný prístup. Miestne ihrisko by chcela zrekonštruovať najmä preto, aby sa zvýšila jeho bezpečnosť, a tiež aby sa doplnili nové prvky a zaujímavé aktivity pre štvornohých miláčikov.


„Za kampaňou nestojí žiaden dôležitý človek, je to len osoba, ktorá by chcela tento kraj posunúť kúsok dopredu a ponúknuť mladým ľuďom ďalšie aktivity. Ihrisko chceme opraviť pre všetkých, aby bolo bezpečné a jednoducho udržiavateľné.“ píše organizátorka zbierky, ktorá sa venuje tiež podpore psíkov v núdzi.

Napriek tomu, že kampaň trvá už niekoľko dní, sa do nej zatiaľ zapojilo len 9 darcov ktorí spoločne vyzbierali 150 eur. To sa však ani zďaleka nepribližuje cieľovej sume 6 500 eur. Všetky získané financie budú využité na opravu prekážok, nákup zariadenia na kosenie trávy, kontajnera na uloženie pomôcok a potrieb na úpravu ihriska, opravu klietok na odloženie, ako aj zakúpenie cvičiacich pomôcok.

Pokiaľ chcete prispieť na bezpečnejší priestor pre výcvik psíkov aj vy, môžete tak spraviť na TOMTO ODKAZE.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu




Banská Bystrica
Nitra
Košice
Trnava
Banská Bystrica
Trenčín
Prešov
Prešov
Košice
Nitra
Bratislava
Trnava
Bratislava
Trenčín