Para-karatistka zo Žiliny ovládla medzinárodné majstrovstvá v Taliansku. Odniesla si zlato


Foto: Para-karatistka zo Žiliny ovládla medzinárodné majstrovstvá v Taliansku. Odniesla si zlato

Po úspešnom štarte karatistov z City Sport Clubu Žilina sa klub dočkal ďalšieho významného medzinárodného úspechu. V talianskych Benátkach si športovci zmerali sily v rámci para-karate na medzinárodných majstrovstvách - International Championship 2024 - Parakarate Cup. Konali sa 6. októbra vo Venice.

 

Úspešná bola Lucia Vlková, zverenkyňa trénerky Oľgy Bodnárovej. Pretekárka, ktorá v uplynulej sezóne triumfovala na turnajoch v Budapešti a Drážďanoch a má vo svojej zbierke striebro zo svetového pohára, si pripísala ďalší cenný úspech.



„Vo Venice sa predstavila v kategórii K22 (mentálne znevýhodnení športovci - športovci s Downovým syndrómom), kde v konkurencii desiatich pretekárok z Talianska, Španielska či Maďarska nenašla premožiteľku a pre Žilinu získala zlatú medailu,“ informuje City Sport Club Žilina.

Na turnaji sa zúčastnili para-karatisti z krajín ako Belgicko, Česko, Maďarsko, Taliansko, Holandsko, Rumunsko, Saudská Arábia či Španielsko. Slovenské farby okrem Lucie Vlkovej hájil aj Mathias Molnár z karate klubu SEIWA Bratislava. Vo svojej kategórii K30 (fyzicky znevýhodnení športovci - užívatelia invalidných vozíkov) vybojoval bronz.



Nitra
Bratislava
Prešov
Bratislava
Trenčín
Trnava
Banská Bystrica
Košice
Košice
Trenčín
Trnava
Banská Bystrica
Prešov
Nitra