Policajt mimo služby zastavil Kysučana kvôli zvláštnej jazde. Odmietol test na drogy aj alkohol


Policajt vo svojom voľne zastavil nebezpečne jazdiaceho vodiča

Foto: Policajt mimo služby zastavil Kysučana kvôli zvláštnej jazde. Odmietol test na drogy aj alkohol Foto: Ilustračné foto

Vodič, ktorý počas posledného septembrového víkendu nebezpečne jazdil po Kysuciach, mal smolu. Vo vozidle za ním sedel policajt, ktorý síce nebol v službe, no nemohol mu dovoliť ohrozovať ostatných účastníkov cestnej premávky.

Príslušník Policajného zboru Slovenskej republiky si počas svojho osobného voľna všimol nekoordinovanú jazdu vozidla, ktoré išlo po ceste pred ním. Použil preto svetelné a zvukové znamenie, na ktoré šofér reagoval správne a zastavil. Vodičovi sa predstavil služobným preukazom, no keďže nebol v prácu, privolal policajnú hliadku.

„Po príchode hliadky sa odmietol podrobiť dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu, a taktiež sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi, či nie je ovplyvnený návykovou látkou, hoci by to pri vyšetrení nebolo spojené s nebezpečenstvom pre jeho zdravie,“ uvádza trestný rozkaz súdu, ktorý rozhodoval o ďalšom osude vodiča.

Odmietnutie testov sa v takomto prípade považuje za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu Okresný súd Žilina uložil pokutu vo výške 300 eur. Vodič si navyše za volant tak skoro nesadne. Okrem finančného trestu dostal aj zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na 5 rokov a 7 mesiacov.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Nitra
Bratislava
Košice
Prešov
Banská Bystrica
Trenčín
Bratislava
Nitra
Trenčín
Trnava
Trnava
Košice
Prešov
Banská Bystrica