Z Vlčiniec odtiahli ďalší nepojazdný vrak. Jedno parkovacie miesto nás nezachráni, sťažujú sa ľudia


Zo Žiliny zmizol ďalší vrak vozidla, občanom to nestačí

Foto: Z Vlčiniec odtiahli ďalší nepojazdný vrak. Jedno parkovacie miesto nás nezachráni, sťažujú sa ľudia Foto: Facebook/Iveta Martinková Staníková

 

Žilinská poslankyňa Iveta Martinková Staníková priniesla pozitívnu správu, ktorá však vyvolala rozporuplné reakcie. Na sociálnych sieťach informovala o tom, že zo sídliska Vlčince bol odtiahnutý ďalší vrak vozidla. Uvoľnil miesto na ulici Polomská.

„Parádička, zase máme o jedno nepojazdné auto menej a o jedno parkovacie miesto viac. Vďaka všetkým, ktorí sa podieľajú na tejto práci. Pred odťahom prebiehajú často zložité administratívne úkony,“ napísala Martinková.

 

 


 

 

 

Zatiaľ čo niektorých Žilinčanov iniciatíva mesta teší, iným sa zdá takmer zbytočná. Situácia so statickou dopravou v meste sa rokmi zhoršuje, vodiči často hľadajú parkovacie miesto aj niekoľko minút. Radnica navyše čoskoro plánuje spoplatnenie státia na všetkých sídliskách.

„Jedno parkovacie miesto? Tak to sa je čím pochváliť. Vaša parkovacia politika je neskutočná. Si len spočítajte, koľko miest na parkovanie ste zobrali na Vlčincoch I., alebo koľko ste ich bezvýznamne obmedzili napríklad časovo,“ reagoval nahnevaný obyvateľ mesta.

Narážal predovšetkým na vyhradenie parkovacích miest pre rodičov, ktorí vozia svoje deti do školy. Pilotne boli vyznačené pri Základnej škole s materskou školou sv. Gorazda, kde môžu od 7:00 hod. do 8:00 hod. ráno zastaviť iba rodičia na dobu maximálne 15 minút.

„Nové dopravné značenie sa v tejto lokalite nachádza už od júna, no rezidenti ho zatiaľ veľmi nerešpektujú. Samospráva preto upozorňuje obyvateľov okolitých bytových domov na potrebu jeho dodržiavania,“ uviedlo mesto začiatkom septembra. Mnohí obyvatelia z okolia, ktorí vlastnia motorové vozidlá, s týmto riešením nie sú vôbec spokojní.



Trnava
Trenčín
Trenčín
Nitra
Trnava
Košice
Košice
Nitra
Banská Bystrica
Prešov
Prešov
Bratislava
Banská Bystrica
Bratislava