Na žilinské letisko mieri ďalší rockový festival. Dopadne lepšie, ako tie predošlé?


Na Letisku Žilina sa má konať nový rockový festival

Foto: Na žilinské letisko mieri ďalší rockový festival. Dopadne lepšie, ako tie predošlé? Foto: Facebook/Letisko Žilina/Airport Žilina a stockcake.com

Letisko Žilina slúži okrem očividného účelu aj na organizovanie rôznych kultúrnych či športových podujatí. Na budúci rok do Dolného Hričova mieri rockový megakoncert Rokáč. Dopadne tak, ako predošlé festivaly, alebo sa mu podarí prelomiť „kliatbu“ nezdaru?

Festival, ktorý sa po prvýkrát uskutočnil v roku 2023 v Myjave, pripravuje ďalšie akcie. Počas jari a leta 2025 sa chystá navštíviť šesť slovenských krajských miest vrátane Žiliny. Tam bude mať šnúra koncertov premiéru 9. mája o 18:00 hod. večer.

Podľa podujatia na Facebooku majú na letisku zahrať slovenské kapely ako Horkýže Slíže, Iné Kafe, Zoči Voči a Marhule. Zatiaľ nie je isté, či sa bude hudobná zostava rozširovať. Vstupenky na podujatie stoja 35 eur a zakúpite ich na webe festivalu.

„Tešíme sa na skvelú atmosféru, energické vystúpenia známych kapiel a nezabudnuteľné zážitky, ktoré z nás robia jedinečné podujatie na Slovensku. Pridajte sa k nám a staňte sa súčasťou tejto hudobnej oslavy!“ pozývajú organizátori.

Festivalom sa na žilinskom letisku príliš nedarilo

Na letisku v Dolnom Hričove sa malo počas uplynulých rokov uskutočniť niekoľko hudobných festivalov, tie najväčšie však boli zrušené. V lete 2023 sa mal konať multi-žánrový Orion festival, ktorý lákal veľkými menami kapiel zo zahraničia či príhovorom Chucka Norrisa. Ten bol nakoniec jediným, kto skutočne na Slovensko dorazil, pred fanúšikmi však nevystúpil.



Termín podujatia bol organizátormi na poslednú chvíľu presunutý na rok 2024, ani vtedy sa nakoniec neuskutočnilo. Na stránkach Ticketportal.sk môžete stále nájsť informáciu o presune na júl roku 2025.

Počas tohto júna sa fanúšikovia rockovej hudby tešili na obľúbený Topfest, ani toho sa však nedočkali. Organizátori následne v septembri oznámili, že projekt po viac než dvoch desaťročiach úplne končí. Rozhodli sa svojou stránkou pomôcť novému hudobnému počinu, zatiaľ však nie je známe, akému.


Milovníci slovenských rockových festivalov sú v posledných rokoch skeptickí, či uvidia svoje obľúbené kapely hrať naživo. Bude Rokáč príjemnou zmenou a novou nádejou pre tento žáner?



Trenčín
Banská Bystrica
Banská Bystrica
Košice
Nitra
Prešov
Trnava
Trnava
Košice
Bratislava
Bratislava
Nitra
Trenčín
Prešov