Nové parkoviská alebo viac zelene? Mesto pozýva na diskusiu o revitalizácii Soliniek


Občania môžu vyjadriť svoj názor na revitalizáciu Soliniek

Foto: Nové parkoviská alebo viac zelene? Mesto pozýva na diskusiu o revitalizácii Soliniek

Mesto Žilina chce v nadchádzajúcej dobe zrevitalizovať sídlisko Solinky, spolu s Útvarom hlavného architekta preto plánuje vypracovať urbanistickú štúdiu. Priestor na vyjadrenie názoru na pripravované zmeny dostala aj verejnosť.

Žilinčania mohli od konca augusta vypĺňať dotazník, v ktorom sa radnica pýtala viacero dôležitých otázok. Väčšina sa týkala zelene, parkovania a cestnej infraštruktúry. Občania mohli označiť možnosť, že im chýbajú stromy či záhony, ale aj tú, že by prijali vybudovanie parkovacích miest na úkor zelene.

„Revitalizácia sa bude zameriavať na viaceré kľúčové oblasti. Medzi hlavné priority patrí obnova verejných priestranstiev, modernizácia infraštruktúry pre peších i cyklistov, parkovanie či verejná zeleň. Obzvlášť dôležitými časťami návrhu budú detské ihriská a prvky malej architektúry ako osvetlenie, lavičky, smetné koše,“ uviedlo mesto Žilina.

Samospráva sa rozhodla zorganizovať aj osobné stretnutie s obyvateľmi dotknutého sídliska. Uskutoční sa vo štvrtok 23. októbra o 16:30 hod. popoludní v areáli Základnej školy Gaštanová 56.

„Na stretnutí so spracovateľmi štúdie budú mať obyvatelia sídliska možnosť prispieť svojimi podnetmi, nápadmi a aktívne sa podieľať na tvorbe a revitalizácii prostredia, v ktorom žijú. Zároveň budú oboznámení s výsledkami dotazníkového prieskumu realizovaného v septembri,“ dodalo mesto.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Košice
Banská Bystrica
Prešov
Bratislava
Nitra
Nitra
Banská Bystrica
Prešov
Trenčín
Trnava
Trnava
Trenčín
Košice
Bratislava