Do Oravskej priehrady z múru spadla osoba, nejavila známky života. Oživili ju záchranári


Z múra Oravskej priehrady spadol človek, po vylovení ho oživovali

Foto: Do Oravskej priehrady z múru spadla osoba, nejavila známky života. Oživili ju záchranári Foto: Ilustračné foto/KR PZ ZA

V utorok 15. októbra došlo na Orave k nešťastiu, ktoré si takmer vyžiadalo život jedného človeka. Ten spadol z priehradného múra na hladinu Oravskej priehrady. Svedkovia incident nahlásili okolo 14:20 hod. Operačnému stredisku Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

K vodnej nádrži bezodkladne vyrazili šiesti hasiči zo staníc v Námestove a Tvrdošíne s tromi kusmi techniky. Keď prišli na miesto, odkiaľ mala osoba spadnúť, našli tam niekoľkých svedkov udalosti aj hliadku Policajného zboru Slovenskej republiky.

Osobe vo vode sa snažili do príjazdu hasičov pomôcť aspoň hodením záchranných kolies. Tá však nereagovala a nejavila žiadne známky života. Hasičom sa ju pomocou záchranárskej lávky podarilo vytiahnuť z priehrady a okamžite začali s resuscitáciou.

„Preniesli ju na určené miesto Záchrannej zdravotnej služby, kde pokračovali v kardiopulmonálnej resuscitácii. Po oživení osoby ju transportovali do sanitného vozidla,“ priblížila hovorkyňa žilinských hasičov Mária Pohanková Zahatlanová.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj