Mesto Žilina otvára dvere novým prevádzkovateľom mobilnej aplikácie na úhradu parkovného


Staňte sa novým prevádzkovateľom aplikácie na úhradu parkovného v Žiline

Foto: Mesto Žilina otvára dvere novým prevádzkovateľom mobilnej aplikácie na úhradu parkovného Foto: Mesto Žilina

Za parkovanie v meste Žilina je možné zaplatiť prostredníctvom aplikácie. Zmluvy so súčasnými prevádzkovateľmi však samospráva uzatvorila iba na dobu určitú do konca roka 2024. Mesto teraz pristupuje k opätovnému otvoreniu možnosti prihlasovať sa potenciálnym záujemcom o prevádzkovanie mobilných aplikácií na výber krátkodobého parkovného.

Radnica vyhlasuje Verejný návrh na uzatvorenie zmluvy o prevádzkovaní systému pre úhradu parkovného prostredníctvom mobilnej aplikácie. Otvára tak trh úhrady krátkodobého parkovania poskytovateľom mobilných aplikácií. Účelom služby je výber poplatkov od užívateľov a zároveň získanie dát o zaplatenom parkovnom užívateľom prostredníctvom aplikácie.


„Týmto verejným návrhom sa mesto zaväzuje uzavrieť zmluvu na dobu určitú, a to do 31. decembra 2027 s každým poskytovateľom, ktorý o to v lehote na prijatie verejného návrhu prejaví záujem, okrem prípadu, keď nastane situácia, kde pri vyhodnocovaní zmluvy objednávateľ zistí skutočnosti, pre ktoré pre neho nie je možné pristúpiť k podpisu zmluvy,“ uvádza radnica. 

Obálka so zmluvou musí byť označená nápisom „MOBILNÁ APLIKÁCIA – PARKOVANIE“ a doručená na adresu: Mesto Žilina, Námestie obetí komunizmu 1, 011 31 Žilina do 28. júna 2025 do 12:00 hod. Za účelom priebežného vyhodnocovania záujmu o uzatvorenie zmluvy samospráva žiada poskytovateľov, aby poslali scan podpísanej a parafovanej zmluvy na email: pavol.matejko@zilina.sk.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj