Veľká pátracia akcia v Turci. V lese sa stratila hubárka, hľadali ju záchranári, psy aj drony


Foto: Veľká pátracia akcia v Turci. V lese sa stratila hubárka, hľadali ju záchranári, psy aj drony Foto: www.hzs.sk

Vo štvrtok 17. októbra večer sa horskí záchranári, policia aj dobrovoľní hasiči zapojili do pátracej akcie v oblasti Turčeka. V popoludňajších hodinách sa s HZS skontaktoval muž, ktorý oznámil, že počas hubárčenia v lese sa stratila 75-ročná žena, ktorá bola na výlete s ním a jeho manželkou. 

„Ženy sa v lese rozišli, a keď sa jedna z nich ani po viac ako hodine neukázala, oznámili jej nezvestnosť záchranárom,“ uvádza HZS na svojom webe. Hubárka nemala pri sebe mobilný telefón, a tak nebolo možné sa s ňou kontaktovať, ani ju inak lokalizovať. 


Do pátracej akcie bolo zapojených 14 profesionálnych aj dobrovoľných horských záchranárov z oblastného strediska Veľká Fatra, dvaja kynológovia so služobnými psami aj dva drony. Na pomoc im prišli aj policajti z Turčianskych Teplíc a členovia Dobrovoľného hasičského zboru Turček. Pátranie malo šťastný koniec. 

„Po niekoľkých hodinách v teréne ju záchranári objavili v lesnom poraste nad obcou Turček. Žena bola po zateplení a vyšetrení transportovaná do ubytovacieho zariadenia na Skalke,“ dodáva HZS spolu s poďakovaním pri pátraní všetkým zúčastneným zložkám.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj