Kam na Halloween s deťmi? Prinášame veľký prehľad podujatí v Žiline a okolí


Veľký prehľad: Halloween pre rodiny s deťmi v Žiline a okolí

Foto: Kam na Halloween s deťmi? Prinášame veľký prehľad podujatí v Žiline a okolí

Halloween sa blíži a s ním aj množstvo zábavných a strašidelných podujatí pre rodiny s deťmi v Žiline a okolí. Či už hľadáte strašidelnú diskotéku, tvorivé dielničky alebo veselé kostýmové sprievody, v prehľade nájdete pestrý výber akcií, kde sa vaše deti zaručene vyšantia. 

Podrobnejšie informácie o čase, mieste, vstupnom a ďalších detailoch získate po kliknutí na názov jednotlivých podujatí v našom zozname. Stačí si vybrať a naplánovať si ten pravý halloweensky zážitok!

Ak viete o podujatí, ktoré by nám v zozname nemalo chýbať, napíšte nám e-mailovú adresu info@zilinak.sk a my radi informácie doplníme.

25. október (piatok):

Oravský Podzámok – Bojíte sa tmy? (*pre osoby staršie ako 12 rokov)

Prejdite sa Oravským hradom vo svetle sviečok a spoznávajte tajomné príbehy a staré legendy. Neváhajte a príďte sa báť v žiare vlastnej baterky, čakajú na vás bytosti noci a rôzne strašidlá. Lístky na jednotlivé vstupy do hradu si môžete zakúpiť online po kliknutí SEM

Turčianska Štiavnička – Svetlonoc, Halloween pre deti

„Vyrezávanie tekvíc patrí aj do našich končín,“ pripomína obec Turčianska Štiavnička v martinskom okrese, kde sa miestny obecný úrad od 16. hodiny zaplní kreatívnymi výtvormi detí. Vyrezávať sa budú tekvice, no vyrobiť si môžete aj masky. Podujatie večer tematicky doplní aj lampiónový sprievod obcou.

Kysucké Nové Mesto – Tekvičková slávnosť

Kysuckým Novým Mestom v závere októbra prejde lampiónový sprievod masiek, ktoré sa o 15:30 hod. stretnú na miestnom Námestí Slobody. Nezabudnite si priniesť aj originálnu tekvicu!

26. október (sobota):

Strečno – Noc duchov, tekvíc a strašidiel (*pre osoby staršie ako 10 rokov)

Staňte sa súčasťou ukončenia sezóny na hrade Strečno a užite si najstrašidelnejšie podujatie roka. Na zážitkovej prehliadke stretnete duše mŕtvych, ktorí neopustili tento svet a túlajú sa v temných zákutiach. Navyše, na hrad príde aj Dvor strašidiel plný záhadných bytostí. Chýbať nebudú ani dobroty z kuchyne Cechu Terra de Selinan či tradičný Strašibar. Vstupenky si môžete zakúpiť online po kliknutí SEM.

27. október (nedeľa):

Dolný Vadičov – 2. Halloween párty


Veľkí a malí sa stretnú aj v Kultúrnom dome v Dolnom Vadičove, kde usporiadajú zraz strašidiel, čarodejníc a duchov. Za desivú masku dostane každé dieťa balíček s prekvapením a chýbať nebude ani malé občerstvenie či nápoje pre vysmädnuté príšerky. Vstupné je vo výške 2 eur na osobu.

Čadca – Halloween na Husáriku

Zavítajte s deťmi na hotel Husárik a vyrobte si tekvicu podľa vlastných predstáv. Najkrajšie výtvory budú ocenené. Halloweensku atmosféru do hotela prinesú aj čarodejnice. 

30. október (streda):

Žilina – Halloween v OC Mirage

Príďte sa zabaviť do OC Mirage, kde sa deti zabavia na Škole Wednesday tanca z obľúbeného seriálu. Návštevníci sa môžu tešiť aj na kúzelnícke vystúpenie čarodejníka Jozefa Talostana a bohatý animačný program s hrami, súťažami, skladaním kostry a tancom s metlou. V tvorivej časti si účastníci vyrobia sliz, ducha, Vec a ďalšie strašidelné dekorácie. Súčasťou podujatia bude aj rozprávkový kvíz a ochutnávka popcornu.

Krásno nad Kysucou – Súťaž o najkrajšiu tekvičku a lampiónový sprievod

Jeseň v meste privíta aj Krásno nad Kysucou. Do súťaže sa môžu zapojiť deti z MŠ, ZŠ, ZUŠ, jednotlivci aj kolektívy. Vyrezané tekvice stačí priniesť na námestie alebo v prípade nepriaznivého počasia do Kultúrneho domu. Chýbať nebude ani horúce teplé jabĺčko, pečené gaštany, chutná káva a iné jesenné dobroty. Po vyhodnotení súťaže vyrazte so svojimi deťmi v karnevalových kostýmoch na lampiónový sprievod.

Gbeľany – Svetlonos v Kaštieli

Magickú atmosféru si môžete užiť aj v parku CHÂTEAU GBEĽANY! Premeňte vyrezávanú tekvicu na hviezdu večera a zapojte ju do súťaže. Súťaž vyvrcholí 30. októbra, kedy park ožije žiarivými svetlonosmi. Okrem toho sa deti zabavia pri hrách a pripravená je strašidelná rozprávka. Tešiť sa môžete aj na maľovanie na tvár, jazdu na koni či pozorovanie hviezd. Masky a kostýmy sú vítané. Vstupenky zakúpite na mieste.

31. október (štvrtok):

Žilina – K2 Climbing Halloween

V K2 Lezecká stena Žilina sa chystá zábava pre deti aj dospelých. Príďte v kostýme, vylezte trasu na lezeckej stene a odfoťte sa vo fotokútiku s halloweenskou výzdobou. Spomedzi účastníkov budú vyžrebovaní výhercovia zaujímavých cien. Vstupy aj lezecké príslušenstvo budú tentokrát voľné.


Žilina – Halloween v OC Dubeň

Oslávte s deťmi Halloween v OC Dubeň. Čaká vás animačný program so súťažou v hľadaní skrytých predmetov, maxi hrou s kockou a tancom s metlou. V tvorivej dielni si vyrobíte svietiace lampióny, ktoré neskôr využijete v lampiónovom sprievode. Nebude chýbať ani tanečný sprievod a maľovanie halloweenskych masiek. Na záver si užijete premietanie obľúbeného filmu Coco. 

Bytčica – Halloween pre deti

Posledný októbrový podvečer sa v kultúrnom dome v Bytčici bude konať halloweenska DISCO party pre deti aj dospelých. Čaká vás súťaž o najlepšiu masku, kreatívny detský kútik, hľadanie najkrajšieho svetlonosa a temná ulička odvahy s odmenou pre odvážnych. Hudbu zabezpečí DJ E.M.U. a nebude chýbať ani bohaté občerstvenie. Vstupenky zakúpite v Darčekovej predajni v Bytčici.

Mikšová, Bytča – Family Halloween

Vo Sway Music Club v Mikšovej sa uskutoční prvá rodinná párty FAMILY HALLOWEEN. Čaká vás DJ s pesničkami pre deti aj dospelých, súťaže o najlepšiu masku, najkrajšiu vyrezanú tekvicu, hry pre deti, ako piňata či maľovanie na stenu, a zábava pre dospelých vrátane klobúkového tanca. K dispozícii bude bar s alko aj nealko nápojmi, fotokútik a atmosféru dotvoria aj bublinky či dymový efekt. Vstupné zakúpite na mieste alebo vopred v detskom svete Bambi.

Záturčie, Martin – Strašidielková slávnosť

Strašidielková slávnosť prinesie do Kultúrneho domu v Záturčí popoludnie plné zábavy. Môžete sa tešiť na veselú diskotéku, súťaž o najkrajšie strašidlo, kreatívne dielne, fotosteny aj slizové experimenty kúzelníka Tristana. Nebude chýbať ani tombola so skvelými cenami. Vstupenky si môžete zakúpiť v klubovni Štvorlístok.

2. november (sobota):

Hričovské Podhradie – Dušičkový výstup na hrad Hričov

Aj tento rok sa uskutoční tradičný Dušičkový výstup na Hrad Hričov. Účastníci sa stretnú pri ihrisku pri kostole v Hričovskom Podhradí, odkiaľ sa spolu vydajú na hrad, ktorý bude v tento večer nádherne osvetlený. Program zahŕňa vystúpenie skupiny Vox Supra Acoustic, tombolu, predaj suvenírov a teplé nápoje. Výťažok z podujatia poputuje na záchranu hradu. Nezabudnite na teplé oblečenie a svetlo na cestu!

Lietavská Lúčka – Halloween party pre deti

Duchovia, strašidlá a príšery sa stretnú aj v Dome kultúry v Lietavskej Lúčke, kde sa zabavia na party spojenou s diskotékou a tematickým občerstvením. Deti, nezabudnite prísť v maskách a doneste so sebou aj vyrezávanú tekvicu – tie najlepšie odmenia! 

 



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj