Z centra Žiliny zmizli ďalšie bilborady. Dve spoločnosti začali plniť prísľuby z memoranda


Foto: Z centra Žiliny zmizli ďalšie bilborady. Dve spoločnosti začali plniť prísľuby z memoranda Foto: Mesto Žilina

Počas tohto mesiaca začali dve reklamné spoločnosti napĺňať prísľuby z memoranda o spolupráci pri regulácii reklamy, ktoré schválilo mestské zastupiteľstvo ešte vo februári tohto roka. Na základe toho boli prvý októbrový týždeň odstránené viaceré billboardy na Hviezdoslavovej a Veľkej okružnej ulici.

Informuje o tom Mesto Žilina v najnovšom vydaní Aktualít z radnice s tým, že neskôr bolo demontovaných ďalších 44 reklamných plôch v meste. To prispelo k zlepšeniu estetického vzhľadu mesta a výraznému zníženiu vizuálneho smogu.



 „Vkusne umiestnená reklama má v meste miesto, preto radnica verí, že vzájomnou spoluprácou s reklamnými spoločnosťami sa podarí vytvoriť príjemné a užitočné prostredie pre všetkých,“ uvádza samospráva. 

Dohodu o urovnaní za užívanie pozemkov mesta bez právneho dôvodu zatiaľ s mestom podpísala spoločnosť Arton, ktorá musí vyplatiť vyše 66-tisíc eur a Akzent BigBoard, ktorá sa zaviazala vyplatiť viac ako 21-tisíc eur. 

Na septembrovom zasadnutí sa poslanci zaoberali uzavretím dohody so spoločnosťou euroAWK, ktorá v meste prevádzkuje prístrešky MHD a citylight vitríny. Ďalšími spoločnosťami, ktoré majú mestu vyplatiť bezdôvodné obohatenie a odstrániť bilboardy by mali byť Gryf Media, Eunica Media, Nubium a Ardsystém. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj