Skúšajú podvodníci novú taktiku? Žilinčanom volajú v mene lekárky, oslovia ich celým menom


Spravodajstvo Žilina

Foto: Skúšajú podvodníci novú taktiku? Žilinčanom volajú v mene lekárky, oslovia ich celým menom Foto: pexels.com/Katerina Holmes

Podvodníci, ktorí chcú získať vaše peniaze, sú čoraz vynaliezavejší a neustále skúšajú nové taktiky. So svojou skúsenosťou sa s nami podelila Žilinčanka, ktorú v utorok 22. októbra kontaktovala neznáma žena. Predstavila sa ako doktorka Mišíková.

„Oznámila, že dcéra mala vážnu autonehodu a leží v nemocnici. Je zranená, má poškodený telefón a nemôže hovoriť a preto rodine volá lekárka. Pri nehode vraj mali utrpieť iní účastníci vážne zranenia a doktorka začala podnikať právne kroky,“ opisuje Žilinčanka. 

Volajúca mala číslo zrejme z telefónneho zoznamu, pretože ju po zodvihnutí oslovila celým menom. Počas hovoru sa pokúšala nenápadne zisťovať informácie tak, aby ich mohla neskôr použiť na ďalšie rozvíjanie príbehu.

Udalosť spôsobila strach, či je dcéra naozaj v poriadku, pretože v tom čase bola na lekárskom zákroku so zlomeným prstom. Po takmer 9-minútovom rozhovore však zasiahol duchaprítomný manžel vystrašenej pani, ktorý poďakoval za informáciu a zložil. 

Telefonát prišiel z mobilného čísla 0949 758 929. Naša redakcia sa naň opakovane pokúšala dovolať, no niekoľkokrát nás zrušili. Potom začali dvíhať, ale na linke bolo len ticho, fučanie alebo buchot. Následne si číslo vypli a je presmerované na českého operátora.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj