Záchranné práce pod Strečnom sa blížia do finále. Opäť sa mení režim dopravných obmedzení


Záchranné práce pod Strečnom sa blížia do finále. Aký bude režim obmedzení?

Foto: Záchranné práce pod Strečnom sa blížia do finále. Opäť sa mení režim dopravných obmedzení Foto: redakcia Žilinak.sk

Z dôvodu vyhlásenej mimoriadnej situácie na ceste I/18 v Strečne opäť rokoval krízový štáb Okresného úradu Žilina. Podľa odpočtu prác predloženého zhotoviteľom stavby sa vykonávajú všetky záchranné práce na skalnom brale podľa stanoveného harmonogramu.

Postupne sa dokončujú za plnej premávky a bez obmedzenia v doprave. Stále je však potrebné dorobiť záchranné práce v 100-metrovom úseku č. 3 v rozsahu staničenia 471,900 – 472,000. To sa už nezaobíde bez dopravných obmedzení.

Zástupca zhotoviteľskej firmy Swietelsky stavební informoval, že v danom úseku preskúmali „skalnú vežičku“, kde bude ešte potrebné doplniť sieťový závoj a 70 metrov dlhú dynamickú bariéru. Všetky práce by však mali byť ukončené do 30. novembra 2024 v súlade s harmonogramom. 



Aký režim dopravných obmedzení teda bude potrebné prijať k pokračovaniu v záchranných prác?

V piatok 15. novembra bude na ceste čiastočná uzávierka od 7:00 do 12:00 hod. riadená regulovčíkom tak aby sa mohli dokončiť práce na dobudovaní ochranných bariér a prebehnúť práce na demontáži ochranných zábran typu NEW Yersey v úseku č. 3.

V sobotu 16. novembra bude na ceste I/18 čiastočná uzávierka od 7:00 do 17:00 hod. riadená regulovčíkom, aby sa mohli dokončiť práce na dobudovaní dynamických bariér. V ostatných dňoch až do ukončenia prác bude premávka bez obmedzení.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj