Na Kysuciach chcú vybudovať halu na montáž volantov. Prácu v nej nájde 50 ľudí


Spravodajstvo Krásno nad Kysucou

Foto: Na Kysuciach chcú vybudovať halu na montáž volantov. Prácu v nej nájde 50 ľudí Foto: DH AUTOLEAD SLOVAKIA s.r.o.

V Krásne nad Kysucou vznikne nová výrobno-skladová hala na montáž automobilových volantov. Spoločnosť DH Autolead plánuje do jej výstavby investovať takmer päť miliónov eur. Firma tento zámer predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Podľa dokumentov zverejnených v enviroportáli by mal nový areál vyrásť v priemyselnej zóne mesta, kde sú v sučasnosti v prevádzke viaceré výrobné spoločnosti. Výhodou územia je dostupnosť technickej infraštruktúry a vhodné dopravné napojenie.

Spoločnosť DH Autolead je jednou zdodávateľských spoločností pre automobilový priemysel na Slovensku aj v európskom priestore. V novom areáli sa bude realizovať montáž volantov z hotových dielcov a ich následná distribúcia pre rôzne automobilky. Časť haly má slúžiť aj ako distribučný sklad súčiastok a komponentov.

Halu by chceli začať stavať už budúci rok. Prácu v nej nájde až 50 ľudí, z toho 40 zamestnancov bude pracovať vo výrobe a 10 v administratíve. V závode bude ročne zmontovaných približne 360-tisíc kusov volantov. Taktiež sa predpokladá zvýšenie intenzity dopravy na ceste v priemyselnej zóne o 11 nákladných vozidiel za deň.





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj