Tesco začne baliť mleté mäso do ekologickejších obalov. Pridajú sa aj iné reťazce?


Tesco mení obal na mleté mäso za ekologickejší

Foto: Tesco začne baliť mleté mäso do ekologickejších obalov. Pridajú sa aj iné reťazce? Foto: Tesco

Mleté mäso v tradičnom plastovom obale viac na Slovensku ani v Česku nekúpite. Nahradiť ich má špeciálny ekologický obal flow-back, ktorý zníži spotrebu plastov o viac ako 80 %. „Ihneď po zavedení budú výrobky zaradené medzi akčné ponuky s ešte priaznivejšími cenami,“ povedal reťazec pre český portál iDnes.

Nejde o pilotný projekt Tesca, obaly budú v každej predajni a postupne chce reťazec prejsť na ekologickejšie balenia aj pri iných produktoch. Redakcia Bratislavaku oslovila aj konkurenčné reťazce, či nezvažujú podobný krok. „Aktuálne nemáme informácie, že by naši dodávatelia/výrobcovia plánovali zmeny v balení mletého mäsa. Odporúčame Vám preto obrátiť sa priamo na spracovateľov alebo výrobcov mäsa/mäsových výrobkov, či podobné zmeny pripravujú,“ povedala hovorkyňa Coop Jenota Jana Kuklová. 

Hovorca reťazca Billa Marek Kravjar tvrdí, že aj nové obaly Tesca sú plastové. „Ekologickejšie sú preto, lebo sa dajú lepšie recyklovať a použije sa ich menej. Udržateľnosť je pre Billa Slovensko dôležitou témou a preto sa touto témou intenzívne zaoberáme a pripravujeme do budúcna ekologické alternatívy,“ vysvetľuje. 

Reťazec Lidl zas tvrdí, že ekologické obaly využíva od roku 2022. „Tento spôsob využívame pravidelne už od roku 2022 pri balení hovädzieho mäsa v rámci akčných ponúk,“ vraví hovorkyňa Adriana Maštalircová,


Zákazníci si mohli všimnúť aj nedávny ekologický krok Kauflandu, ktorý chce postupne odstrániť papierové bločky. Zaviedli novinku, pri ktorej má človek platiaci kartou možnosť výberu, či chce, alebo nechce pokladničný bloček vytlačiť. „Táto funkcia je dostupná pre všetkých zákazníkov bez ohľadu na použitie nášho vernostného programu Kaufland Card pri samoobslužných a aj štandardných pokladniciach,“ uviedla pre TV Markíza hovorkyňa spoločnosti Lucia Vargová.

Redakcia oslovila aj ostatné reťazce, ich stanovisko doplníme. 


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj