Pomedzi domy v meste na Liptove behal medveď. Radnica volala zásahový tím


Medzi domami v Liptovskom Hrádku sa pohybuje medveď

Foto: Pomedzi domy v meste na Liptove behal medveď. Radnica volala zásahový tím Foto: Ilustračné foto/zasahovytim.sopsr.sk

Začiatkom týždňa zažili niekoľkí obyvatelia Liptovského Hrádku nepríjemný šok. Po ich meste sa pohyboval medveď hnedý. Informovala o tom žena, ktorej zviera náhle vošlo do cesty.

Šelma mala v utorok 22. októbra v ranných hodinách znenazdania vybehnúť od Jazierka zo Skalky popri kruhovom objazde smerom na ulicu Hradná, ktorá vedie pomedzi rodinné domy. Pri jazierku sa pritom často hrávajú deti a ľudia ho využívajú ako rekreačný bod v meste.

Na upozornenie miestnej obyvateľky reagovala radnica tým, že prítomnosť medveďa oznámila zásahovému tímu. „Volať je potrebné na číslo 18 081 ako sme nedávno informovali, ale oznámiť to môžete aj na mestskej polícii 159, štátnej polícii 158. My sme po uverejnení info na FB samozrejme ihneď kontaktovali Zásahový tím-Sever,“ uviedlo mesto.

S medveďmi v intraviláne majú skúsenosti viacerí občania Liptovského Hrádku. Niektorí ich videli v okolí Skalky, iní aj hlbšie v meste. „Len pred asi mesiacom vybehla medvedica s medvieďatami rovno z toho parčíka pri pána primátora dome a utekali popri moste cez Belú na druhú stranu!“ napísal ďalší zo svedkov.




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj