FOTO: Magické zábery kométy v spojení s Mliečnou cestou nad Súľovskými skalami vám vezmú slová


Takto magické zábery kométy Tsuchinshan-ATLAS ste ešte nevideli!

FOTO: Magické zábery kométy v spojení s Mliečnou cestou nad Súľovskými skalami vám vezmú slová
Galéria: 4 fotky
Foto: Slavomír Záň

Fotografi z celého Slovenska sa počas tohto mesiaca predbiehajú v tom, komu sa podarí zachytiť dokonalejší pohľad na kométu Tsuchinshan-ATLAS. Videli ste už úchvatnejšie pozadie pre „padajúcu hviezdu“, než sú Súľovské skaly?

Talentovaný Slavomír Záň v uplynulých týždňoch za kométou cestoval do rôznych končín Žilinského kraja. Naposledy sa s nami podelil o nádherné zábery nad Zázrivou, tentokrát sa mu však podarilo prekonať samého seba. Vytvoril fotografie, ktoré nadšeným pozorovateľom určite vyrazia dych a vezmú slová z úst.


Za kométou sa vybral do obľúbenej turistickej destinácie. „Podarilo sa mi ju odfotiť v čarovnej kombinácii s Milky Way (Mliečnou cestou - pozn. redakcie) a najkrajším jesenným výhľadom našich Suľovských skál. Je to magické miesto a v tomto období sa rozhodne oplatí navštíviť,“ napísal Slavomír.


Pokiaľ chcete podobný pohľad zažiť aj vy, mali by ste sa poponáhľať. Hoci kométa stráca jas, ešte stále je možné ju pozorovať voľným okom. Vhodné miesta sú na západ od osídlení, v lokalitách s nízkym svetelným smogom. Treba však myslieť aj na počasie, cez oblaky ju tak ľahko neuvidíte.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj