Ružomberčania, pripravte sa na otrasy. V neďalekom lome chystajú trhacie práce


Ružomberčania opäť pocítia otrasy. V lome chystajú trhacie práce

Foto: Ružomberčania, pripravte sa na otrasy. V neďalekom lome chystajú trhacie práce Foto: pkdoprastav.sk

Obyvatelia Ružomberka dnes môžu očakávať citeľné otrasy. Približne od 9. hodiny budú v lome Ružomberok vykonávať trhacie práce veľkého rozsahu. PK Metrostav a.s. sa za prípadne nepríjemnosti ospravedlňuje.

Časť Ružomberčanov, najmä zo sídliska Baničné a z lokality Pod Skalami, sa na intenzívne otrasy šíriace sa z neďalekého kameňolomu sťažujú už roky. Na ich rozhorčenie reaguje mestský poslanec Vladimír Klimek, ktorý na základe podnetov občanov pripravil interpeláciu. V nej žiada vedenie mesta, aby sa touto situáciou aktívne zaoberalo.

Viacerí občania totiž zaznamenali aj poškodenia vo svojich domovoch, vrátane prasklín na fasádach či popukaných stien v bytových jadrách. Okrem materiálnych škôd Ružomberčania uvádzajú aj obavy o bezpečnosť, keďže na najvyšších poschodiach pociťujú otrasy veľmi intenzívne. 

„Poriadne mega silný seizmický otras na siedmom poschodí, extra silný seizmický otras. Niekto sa asi naozaj nedbalo a úmyselne snaží popri odstreloch skál na diaľku odpáliť aj nejakú bytovku,“ napísal poslancovi obyvateľ Baničného po jednom z tohtoročných otrasov.

Výsledkom jeho iniciatívy a následnej komunikácie mesta s prevádzkovateľom lomu sa podarilo dosiahnuť aspoň drobnú zmenu. PK Metrostav a.s. sa zaviazala pravidelne informovať občanov o plánovaných prácach. Tieto informácie budú dostupné na oficiálnej stránke mesta Ružomberok, čo umožní obyvateľom lepšie sa pripraviť na prípadné otrasy. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj