Na Liptov mieri letecká legenda! Prezidentské lietadlo čaká veľkolepý presun do zábavného parku


Prezidentské lietadlo prevezú z Bratislavy na Liptov. Stane sa atrakciou

Foto: Na Liptov mieri letecká legenda! Prezidentské lietadlo čaká veľkolepý presun do zábavného parku Foto: Facebook/Fantázia Liptov Park

Prezidentské lietadlo TU-154M OM-BYR pripravujú na transport do zábavného parku v Liptovskom Mikuláši – Fantázia Liptov Park –, kde obohatí ponuku turistických atrakcií. Jedinečné lietadlo, ktorého história sa začala písať v roku 1998, smeruje na Liptov z hlavného mesta.

Presun tak veľkého stroja je logisticky náročný a vyžaduje detailné plánovanie. Presná trasa prevozu nateraz nie je známa, no už teraz vieme, že nadšenci letectva ho budú môcť na slovenských cestách pozorovať medzi 4. a 11. novembrom.

Lietadlo TU-154M, známe svojím elegantným dizajnom a extrémnymi letovými schopnosťami, sa stalo symbolom prestíže a reprezentačnej funkcie. Svojou výnimočnou výbavou a komfortom patrilo medzi najlepšie lietadlá vo svojej triede,“ opisuje očakávaný prírastok Fantázia Liptov Park.

Plánovaný presun prezidentského lietadla možno mnohým pripomenie december 2018, kedy z Ostravy do rovnakého cieľa prevážali civilné lietadlo Airbus A320. Cesta leteckého kolosu viedla aj cez Žilinu, kde prilákal stovky zvedavých ľudí. Záznam tohto špeciálneho dňa si môžete pozrieť po kliknutí SEM.   

Verejnosť môže všetky novinky a detaily ohľadom transportu lietadla TU-154M OM-BYR sledovať prostredníctvom   udalosti vytvorenej na sociálnej sieti Facebook. O aktualitách bude ďalej informovať aj náš portál.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj