Odpadky na zemi aj nevhodné odkazy. Tínedžeri na Vlčincoch poškodzujú detské ihrisko (FOTO)


Partie mladých na Vlčincoch poškodzujú nové detské ihrisko

Foto: Odpadky na zemi aj nevhodné odkazy. Tínedžeri na Vlčincoch poškodzujú detské ihrisko (FOTO)
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/Lukash Holka

Na Vlčincoch v Žiline len minulý rok dokončili revitalizáciu vnútrobloku Slovanská – Tulská. Obnovy sa dočkali športové asfaltové plochy, vznikla nová bežecká dráha, chodníky a pribudli aj nové herné prvky vrátane štyroch drevených veží pre deti a mládež.  Práve tieto veže sa však v krátkom čase stali terčom vandalizmu zo strany tínedžerov

Na situáciu za posledné mesiace viackrát upozornil Žilinčan Lukáš. Na sociálnej sieti zverejnil aj fotografie, ktoré dokumentujú dôsledky zábavy mladých – odpadky pohodené na zemi, poškodený drôtený výplet aj popísané steny herných prvkov.

V snahe pomôcť Lukáš len prednedávnom umiestnil do jednej z veží vrecko s odkazom, že je určené na odpad. Jeho úsilie však bolo márne. Namiesto pochopenia sa dočkal len posmešných odkazov: „Óóóó, vau, šetríme prírodu,“  znejú sarkastické poznámky mládeže.


Vzdávam sa. Už nepohnem ani prstom, nepozbieram ani len jeden odpadok po tých spratkoch,” píše Lukáš s rozhorčením a vyzýva miestnych zástupcov, aby vo veci konali. Spolu s ďalšími volá po inštalácii kamerového systému, ktorý by pomohol identifikovať vandalov a slúžil by aj ako prevencia. Okrem toho Žilinčania navrhujú intenzívnejšie kontroly priestorov zo strany mestskej polície

Sklamanie z toho, v akom stave sa nové detské ihrisko nachádza, zdieľajú viacerí. „Tiež som mala dosť, keď som videla, ako to tam vyzerá. Namiesto malých detí v tej búdke sedia 14-roční a keď sa tam chce ísť dieťa hrať, zazerajú, ani sa len neuhnú,“ uviedla Gabriela.

Ku komentujúcim sa pridala aj mestská poslankyňa za Vlčince Iveta Martinková, ktorá problém nahlásila priamo náčelníkovi mestskej polície. Občanom odporúča, aby v prípade, že sú svedkami poškodzovania herných prvkov, neváhali okamžite kontaktovať mestskú políciu a zároveň podávali podnety na mesto. „Na meste o probléme vedia, a keď budú podnety prichádzať z viacerých strán, vytvorí sa väčší tlak,“ vysvetľuje poslankyňa Martinková.





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj