Na pôde UNIZA otvorili nové laboratórium. Talent Hub pomôže študentom odborne rásť


Študenti UNIZA sa v novom laboratóriu zoznamujú s technológiami zajtrajška

Foto: Na pôde UNIZA otvorili nové laboratórium. Talent Hub pomôže študentom odborne rásť Foto: Žilinská univerzita v Žiline

Žilinská univerzita v Žiline (UNIZA) vstúpila do akademického roka 2024/2025 s viacerými inováciami, medzi ktorými je aj otvorenie laboratória SEC Technologies: Talent Hub v Univerzitnom vedeckom parku. Projekt vznikol vďaka spolupráci technologickej spoločnosti SEC Technologies   z Liptovského Mikuláša a Fakultou elektrotechniky a informačných technológií UNIZA, s cieľom prepojiť akademický výskum s praxou.

Talent Hub poskytuje študentom a študentkám príležitosť zapojiť sa do výskumu a vývoja  tých najmodernejších technológií, a to najmä v oblasti aktívnej diaľkovej detekcie toxických priemyselných technológií.  Hlavným cieľom je podporiť odborný rast študentov a umožniť im získavať praktické skúsenosti v oblasti technológií, ktoré majú potenciál zásadne prispieť k inováciám na globálnej úrovni

„Som rád, že sa nám podarilo viacročnú vzájomnú spoluprácu zavŕšiť vytvorením tohto unikátneho miesta, kde sa stretáva akademický výskum s praxou,“ uviedol riaditeľ SEC Technologies Michal Šimko.

SEC Technologies   nadväzuje na dlhú tradíciu vývoja špičkových technológií na Liptove. Jej aktívny diaľkový detektor Falcon 4G využíva unikátnu patentovanú laserovú technológiu, ktorá dokáže detegovať chemické bojové látky a toxické priemyselné látky do vzdialenosti až 6 kilometrov. Ide o jednu z najpokročilejších technológií „Made in Slovakia“, ktoré naša republika exportuje do celého sveta.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj