Fašiangové zábavy a sprievody sa počas týchto dní uskutočnili v mnohých mestách, tie najtradičnejšie však pripravili múzeá. Chýbať nesmeli ani v skanzene Vychylovka, ktorý je známy aj lesnou úvraťovou železničkou.
Návštevníci Múzea kysuckej dediny mali možnosť ochutnať množstvo domácich špecialít, aké piekli gazdiné v minulých storočiach. Najviac si pochvaľovali jedinečné fánky, múzeum sa preto rozhodlo odhaliť tajomstvo ich prípravy.
„Aby boli naše fánky také výnimočné, pečieme ich na domácej bravčovej masti. A keď sú ešte horúce, obaľujeme ich v zmesi práškového a vanilkového cukru so štipkou škorice. Táto kombinácia im dodáva nezameniteľnú chuť a vôňu, ktorá vás prenesie k nám do skanzenu,“ priblížilo Múzeum kysuckej dediny.
Ingrediencie:
Postup: